LUCERNA (alfalfa) CSÍRÁZTATÁS
Tálcánként 4 vagy 5 vagy 6 grammot (képen: 6x6 gram = 36 gram) kell 4 óráig áztatni egy bögrében. Utána a képen látható csíráztató tálcákra teríteni egy teáskanál segítségével. Naponta 2-szer megspriccelni. Kb 4 nap múlva kész van. Ekkor a tálcákról is fogyasztható, de jobb ha kiszedjük a csírákat egy nagy vízzel teli lábasba, ahol a maghéjak a lábas aljára süllyednek, a csírákat kihalásszuk és egy dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
Hasonlít a borsó ízére. Nyam, nyam.
Szerintem a lucerna csíráztatható a legkönnyebben a magok közül.
Zöldségként fogyasztható olyan ételekhez pl amelyekhez paprikát, paradicsomot, hagymát ennénk vagy ezekkel együtt.
A képen: búzafű és lucerna