Mari László

E honlap jelentőséggel bírhat

LUCERNA (alfalfa) CSÍRÁZTATÁS

sdc16655__masolata.jpg

sdc16666.jpg

sdc16650_masolata_.jpgTálcánként 4 vagy 5 vagy 6 grammot (képen: 6x6 gram = 36 gram) kell 4 óráig áztatni egy bögrében. Utána a képen látható csíráztató tálcákra teríteni egy teáskanál segítségével. Naponta 2-szer megspriccelni. Kb 4 nap múlva kész van. Ekkor a tálcákról is fogyasztható, de jobb ha kiszedjük a csírákat egy nagy vízzel teli lábasba, ahol a maghéjak a lábas aljára süllyednek, a csírákat kihalásszuk és egy dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
Hasonlít a borsó ízére. Nyam, nyam.
Szerintem a lucerna csíráztatható a legkönnyebben a magok közül.
Zöldségként fogyasztható olyan ételekhez pl amelyekhez paprikát, paradicsomot, hagymát ennénk vagy ezekkel együtt.

im003618_.jpg
A képen: búzafű és lucerna

sdc16645_masolata.jpg

sdc16665.jpg







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 6
Heti: 8
Havi: 27
Össz.: 38 608

Látogatottság növelés
Oldal: Lucerna csíráztatás
Mari László - © 2008 - 2024 - marilaci.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »